+31 (0) 6 - 417 22 986
info@schuttelaarlaw.nl

Bij een circulaire koop hoef je niet op kwaliteit in te boeten

Updaten reviseren

Bij een circulaire koop hoef je niet op kwaliteit in te boeten

Cliënt heeft op een faillissement veiling duurzame miskoop gedaan. Cliënt wilde een goed werkende Macbook een tweede kans geven, maar het product voldeed niet aan de omschrijving.

Op de veilingsite stond slechts summiere informatie, dus cliënt ging er vanuit dat de Macbook in goede staat zou zijn. Helaas was de Macbook was oud, en niet in goede staat. Het veilinghuis beroept zich op het feit dat er in faillissement gekocht wordt waarop geboden wordt: Het is wat het is.

We hebben een strakke ingebrekestelling gestuurd naar het veilinghuis, waarin exact wordt uitgelegd dat er wel degelijk een mededelingsplicht bestaat. Ook in een veiling mag je enige kwaliteit verwachten (tenzij anders vermeld). Klant heeft de Macbook terug kunnen sturen, zijn geld teruggekregen en een andere duurzame oplossing kunnen vinden voor de aankoop van een computer.

Geen reacties

Je reactie toevoegen