+31 (0) 6 - 417 22 986
info@schuttelaarlaw.nl

Niet duurzaam genoeg!

opstellen

Niet duurzaam genoeg!

Cliënt heeft afspraken gemaakt voor het leveren van een duurzaam product. Nadat het product in de verkoop is gegaan, komt cliënt ter ore dat het product niet zo duurzaam blijkt als afgesproken.

De wederpartij had het product van een derde partij aangekocht, die het niet zo nauw nam met het begrip ‘duurzaamheid’. De reputatie van cliënt staat op het spel en cliënt spreekt zijn wederpartij aan. Samen met cliënt stellen we een mooie brief aan waarin we de wederpartij vriendelijk doch dringend in gebreke stellen en uitleggen waarom het product niet volgens afgesproken normen duurzaam is.

De wederpartij geeft aan dat het begrip duurzaamheid relatief is, de derde partij vindt dit nou eenmaal duurzaam en daarom kan hij niks voor cliënt betekenen. Omdat cliënt een lange relatie heeft met de wederpartij, spreken we af om rond de tafel te gaan zitten. In het gesprek komen we tot de conclusie dat de wederpartij niet de intentie had om een niet-duurzaam product te leveren. Cliënt ziet de benarde situatie van wederpartij ook in.

Partijen besluiten om samen op te trekken tegen de derde om zo alsnog tot een duurzaam product te komen. Cliënt spreekt met wederpartij wel af om haar rechtspositie op papier veilig te stellen en doet geen afstand van enig recht in eventuele aanspraken naar wederpartij.

Geen reacties

Je reactie toevoegen