+31 (0) 6 - 417 22 986
info@schuttelaarlaw.nl

Een mondelinge afspraak wordt niet nageleefd

advies

Een mondelinge afspraak wordt niet nageleefd

Cliënt heeft in goed vertrouwen mondelinge afspraken gemaakt met wederpartij. Beiden willen graag maatschappelijke impact maken, en omdat ze hetzelfde doel nastreven, maken ze geen duidelijke afspraken op papier. Ze gaan ervan uit dat ze er hetzelfde instaan.

Na alle werkzaamheden te hebben uitgevoerd stuurt cliënt aan de wederpartij een factuur. De wederpartij zegt dan plotseling dat alles vrijwilligerswerk was. Het was toch voor het goede doel? Betaling blijft uit.

Samen met cliënt verzamelen we alle bewijs om aantoonbaar te maken dat er wel sprake was van een overeenkomst voor betaald werk. Cliënt heeft bijna € 10.000 aan werk verricht. Na het bewijs overlegd te hebben, blijft betaling nog steeds uit. Wederpartij is van mening dat de afspraken niet op papier staan, en dus niet aantoonbaar en houdbaar zijn.

We brengen de vordering naar de rechtbank, waar de rechter oordeelt dat er inderdaad wel sprake is van een overeenkomst, ook al is het mondeling. Wederpartij wordt veroordeeld om alsnog het volledige bedrag te betalen. Een goede les om te leren dat ook afspraken in goed vertrouwen schriftelijk dienen te worden vastgelegd.

Geen reacties

Je reactie toevoegen