+31 (0) 6 - 417 22 986
info@schuttelaarlaw.nl

Alles op alles? Of toch liever minnelijk regelen?

advies

Alles op alles? Of toch liever minnelijk regelen?

Een cliënt heeft een langdurige, fijne relatie met een wederpartij. Deze wederpartij levert voor de zoveelste keer een product, maar eigenlijk voldoet het niet aan de norm van cliënt. Cliënt heeft geen uitgebreide contracten gemaakt, waarin de kwaliteit beschreven staat, omdat het eigenlijk altijd goed gaat.

Nu loopt cliënt er tegenaan dat hij niet naar eigen maatstaven van kwaliteit kan uitleveren, maar hij weet eigenlijk ook niet zeker of hij voldoende grond heeft om voet bij stuk te houden en daarnaast wil hij de relatie ook niet schaden.

Op basis van de feiten, het contract en de waarde van de relatie voor het bedrijf, maken wij een risico analyse. Hierbij zetten we in kaart welke verschillende scenario’s mogelijk zijn en wat het verloop daarvan is. We zetten allerlei risico’s in kaart: de financiële risico’s, de goodwill/goede naam, de impact die je beoogd te maken, de waarde van de relatie voor je bedrijf.

Samen komen we tot een weloverwogen keuze om niet direct een keiharde juridische ingebrekestelling te sturen, maar om tafel te gaan met wederpartij. En in gesprek met de wederpartij blijkt dat een en ander toch minnelijk te regelen was.

Geen reacties

Je reactie toevoegen